Hoe het allemaal is begonnen
Zoals zovelen had Jac op jonge leeftijd al duiven tot het moment dat hij zich in 1960 aanmelde bij Postduivenvereniging "De Magneet" te Meppel.
De eerste vlucht werden 2 duiven ingekorfd voor een vlucht vanuit barneveld. Om deze duiven weer thuis te zien komen was heel bijzonder.
Jac werd "duivenmelker". 4 Jaar later was Jac al natour-kampioen in de vereniging, vr toenmalige grote kampioenen als Keizer en Jacobs.

Stamopbouw.
Ook als zovelen is begonnen met krijgertjes van liefhebbers uit de buurt.
Om toch de lat hoger te kunnen leggen heeft Jac in 1967 twee duiven gekocht van John Lambrechts uit Borgerhout om 2 jaar later nog eens 10 jongen te halen.
Met deze duiven ging het inderdaad beter, het jaar daarop won Jac al op het Noordelijk Junioren Concours de kleurentelevisie.
Dat je soms ook geluk nodig hebt blijkt wel uit een volgende stamvader "De Belg 71-2457497". Als jonge duif kwam deze doffer als aanvlieger op het hok bij Jac. Na veel heen en weer geschrijf kreeg Jac het eigendomsbewijs. "De Belg" bleek een enorm goede vlieger, vloog 5x een 1e, maar later bleek hij ook zijn genenmateriaal geweldig door te geven. Met verschillende duivinnen kweekte Jac er maar liefst 16 1e prijswinnaars uit waaronder de 1e prijs Nationaal Junioren Concours Marbehan.
Na enkele jaren moet je weer vers bloed op je hok halen. Daarvoor werd in 1994 aangeklopt bij Cees Gijzen uit St. Willibrord. Daar nam Jac een zoon uit Cees zijn beroemde "Witbuik" mee. Weer bleek Jac een schot in de roos te hebben met zijn "Gijzen Doffer". Veel 1e prijswinnaars bracht deze doffer voort met diverse kruisingen, ook bij andere liefhebbers. Momenteel bevolken nog heel veel nazaten van "De Gijzen Doffer" de hokken van Jac.
Nu weer jaren later kruist Jac deze "Gijzen" duiven met zuivere Koopman en Janssen duiven afkomstig van buurman Johan Schra die deze rechtstreeks bij Henry van Venrooy te Deurne heeft gehaald.
Een mooie ervaring vond Jac dat er duivenmelkers uit China op bezoek waren, dus gauw even een foto gemaakt want dit maakt niet iedereen mee. Ze deden hem zelfs een aanbod om op hun kosten naar China te komen. Hij heeft hier afwijzend op gereageerd omdat hij net in China geweest was. Toch mooi om mee te maken.

Enkele wapenfeiten uit het verleden.
  • 1970: Winnaar kleurentelevise Nationaal Junioren Concours
  • 1977: 2e beste Vitesseduif W.H.Z.B
  • 1981: 2e generaal kampioen Union Noord Nederland
  • 1983: 1e Nationaal Junioren Concours Marbehan
  • 1988: 3e generaal kampioen afdeling Zwolle e.o. met 40 kilometer overvlucht.
  • 1988: Snelste duif van Nederland op Bergerac tegen 113.000 duiven.
  • 1991: Generaal kampioen afdeling Drente.
  • 1994: 1e Nationaal Kampioen Jonge Duiven
  • Vele kampioenschappen in vereniging en kring.
  • Vele 1e prijzen en asduiven op verenigings, kring en afdelingsnivo.

Op de pagina "Prestaties" kunt u lezen dat Jac ook nu nog de meest geweldige uitslagen maakt.